Blog Archives - Clementine Day SpaClementine Day Spa

Solen – Beskytt og Pass på Huden

Til tross for at alle vet at soling kan føre til hudkreft, har ikke solvanene våre forandret seg særlig mye. Solbrun hud er fortsatt skjønnhetsidealet. Mange oppholder seg lenge i sterk sol og beskytter seg for lite.

Les mer…

Hudpleie For Kroppen

Kropp er topp! Kroppen beskytter deg mot mange ulike påkjenninger. Derfor trenger den også ekstra støtte og omsorg i form av riktig kost, mosjon, hvile og hudpleieprodukter.

Huden på kroppen trenger minst like mye omtanke som huden ansikt. Å ta vare på huden på kroppen er en investering du vil takke de selv for senere.

Les mer…

 

Akne i Voksen Alder

Kan man virkelig ha akne og rynker samtidig? Mange tror akne er noe som hører tenårene til, men faktum er at akne også rammer voksne.

Stress og hormoner pekes ut som noen av faktorene som spiller inn. Men mange opplever stress, og hormonenes påvirkning er en komplisert historie.

Les mer…

La fuktighet være en sentral del av hudpleierutinen i vinter!

La fuktighet være en sentral del av hudpleierutinen i vinter!

 

I Norden er tørr hud en svært vanlig hudplage. Tilstanden blir ofte verre om vinteren når luften er kald og tørr både ute og inne. Også akneutsatt hud påvirkes negativt i den kalde årstiden som følge av mangelen på fuktighet.

Les mer…

Vinter = tørr hud?

Opplever du at huden er tørr i vintersesongen? Det er du ikke alene om. Kulden og tørr luft påvirker huden.

For personer med sensitiv hud eller som oppholder seg i et svært kald klima, kan vinteren Være en stor påkjennelse for huden. Hud som utsettes for snø, kulde, kjølig vind og tørt og varmt inneklima, blir mer utsatt og trenger ekstra omtanke og beskyttelse.

Les mer…

Hudpleie for menn

 

Er helse viktig for deg, vil du selvsagt pleie huden for å få et sunt ytre og forebygge aldringstegn. Men det er ikke alltid lett å finne frem i hudpleiejungelen – man kan lett føle seg litt «lost»

Les mer…

Ta vare på huden etter sol og sommer

I løpet av sommeren har vi både solt oss og badet, utsatt huden for UV-stråler, saltvann og vind. Men nå tar hverdagen oss igjen, og vi må være ekstra nøye med hudpleierutinen.

Den gylne hudtonen som vi får etter å ha vært ut i solen, gjør at huden ser fin og frisk ut, med litt ekstra glød og en herlig farge. Men på dypet kan det finnes skader som man ikke alltid tenker på.

Les mer…

Hva fungerer? – Ingrediensskole

Gjennom aktiv hudpleie, hudpleiebehandlinger, et godt kosthold og en sunn livsstil kan man ta være på huden. Akurat som i maten vi spiser, finnes det mange forskjellige nyttige ingredienser i hudpleie. Her er noen av de store kjendisene i hudpleieverden som har dokumentert god effekt på huden.

Les mer…

 

Hudens aldring og kollagen

Gjennom bevisste valg er det mulig å redusere hudens synlige aldring.

  • Sol deg med fornuft: bruk et dagprodukt med solfaktor hele året. Ved mer intensive opphold i solen bør du bruke et spesielt solbeskyttelsesprodukt tilpasset hudtype og bruksformål. Unngå å sole deg midt på dagen når solen er som sterkest.

Les mer…

Pleie av huden for barn og ungdommer

Grunnleggende hudpleie for barn er mild rengjøring og eventuelt en mykgjørende krem ved behov, samt solbeskyttelsesprodukter til barn over ett år.

Barn har som regel ikke behov for noen annen pleie eller beskyttelse av huden. Men om barnet har utslett, tørr hud, eksem eller tenåringsakne, kan ekstra pleie være nødvendig.

Les mer…

Alle snakker om vitamin A

A-vitamin er en av de mest effektive og kjent ingrediensene i hudpleie. A-vitamin har snart blitt brukt i hudlegemidler i et halvt århundre, og i hudpleie siden 70-tallet.

Stoffet finnes i mange former. I hudpleie benyttes først og fremst retinol og avledende estere. I medisinsk behandling benyttes andre former. Felles for stoffene i A-vitaminfamilien er at de har små molekyler som piffer opp huden ved å booste kollageneproduksjonen, øke cellfornyelsen og jevne ut både hud og hudtone.

Les mer…

 Clemetine Day Spa blog post - Evig ung

Evig ung – et liv uten rynker?

Mange drømmer om glatt og rynkefri hud, år etter år. Men hva sker egetlig i huden når den eldes, og hva kan vi gjøre for å motvirke det?

Huden eldes – slik er det bare. Det kryr av antiaging-kremer, rynkebehandlinger og produkter som skal forebygge aldringstegn. Allerede ved 25-30årsalderen dukker de første aldringstegnene opp. Først som fine linjer, etter hvert i form av tydligere rynker, tap av volum og redusert elastisitet. Ved å forstå hvordan huden eldes og hvilke faktorer som påvirker hudens oppbygging, kan vi lettere passe på huden og vite hvordan vi skal pleie og behandle den.

Les mer…

Bestill Time Her

Ikke gå glipp av muligheten for et gratis infohefte med masse råd og tips om microblading og permanent sminke !